Je hebt je eigen verhaal helder.
Je weet wie je bent.
Je bent realistisch. Want je weet wat er echt gebeurt.

Je voelt de druk van de crisis in je leven. Dan voel je je emotioneel.

Gefeliciteerd! Je bent net een echt mens.

Laat de emoties gaan. Even. Niet te lang. Anders blijf je er in hangen.* En als je in een negatieve sfeer blijft hangen, dan zie je ook geen oplossingen.

En wat moeten we wel doen in tijden van crisis? Wees open. Vertel anderen hoe het zit. Sta niet te lang stil bij hoe je in deze situatie bent gekomen. Vertel welke stappen je gaat nemen om uit deze situatie te komen. En als je niet weet hoe, vraag om hulp.

Want twee weten meer dan een. En dat is niet alleen een mooi spreekwoord, maar zie je terug in wetenschappelijk studies. Als je in een dialoog kunt aangaan met anderen, dan wordt je geholpen.

Een dialoog? Dat is een gesprek tussen meerdere mensen, waarbij echt geluisterd wordt en niet alleen standpunten worden meegedeeld. Waar men ervaring en kennis deelt. Dan ontstaan er vaak nieuwe inzichten en een positieve sfeer.

Waar je weer veerkracht mee opbouwt & verstevigt, want je bouwt relaties met anderen op, EN je voelt je gehoord en gezien!

*Een goed inzicht in het omgaan met emoties is onthouden dat als je langer dan 3 minuten in die emotie blijft hangen, dat je er dan voor kiest.

De eerste pijler van veerkrachtige mensen is accepteer de feiten zoals ze zijn.
De tweede pijler van veerkrachtige mensen is improvisatie.
De derde pijler van veerkrachtige mensen is betekenis geven aan je leven.
De vierde pijler van veerkrachtige mensen is communicatie.


over

Thorsten Bakker

Ja, ik ben veerkrachtexpert en gecertificeerd veerkrachtdeskundige.
Ik ben echtgenoot van Pamela, stiefvader & vader (en ik word door onze kinderen papa genoemd) van Charlotte & Mitchel & Steven, schoonvader van Stan & Kim, broer van Janine & Bert (overleden in 1999), oom van Sander & Pauline & Youri & Mick & Jordan & Esmee & Ricki, sinds 2022 'opa Baard' van Florine & Yuki, gecertificeerd hypotheekadviseur, mindfulness en meditatie-trainer, coach voor levensvragen, changemanager.   Ik geef lezingen en ontwikkel cursussen om van Nederland het veerkrachtigste land ter wereld te maken.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>