Over

Thorsten Bakker

Keynote spreker, schrijver, coach, podcaster en gecertificeerd veerkrachtdeskundige. 

Natuurlijk is het leidende onderwerp 'veerkracht' in mijn presentaties. Ik pas mij aan (ook een teken van veerkracht, trouwens) aan het publiek of doelgroep.

Ik inspireer door mijn eigen verhaal te vertellen. Als ik zou willen, zou ik een boek kunnen schrijven.

Om te laten zien dat ook andere, gewone mensen veel beter uit tegenslag kunnen komen. Door veerkracht te beoefenen. Door veerkracht te versterken. Niet doorbikkelen en overleven maar gaan naar leven met lef, liefde & lol. 

Ik ben gecertificeerd veerkrachtdeskundige. Ik help mensen, teams en organisaties veerkracht te ontwikkelen en te versterken. Om beter om te gaan met veranderingen.

Als keynote spreker vertel ik over veerkracht en hoe jij die versterkt. 

FaIlliet & schulden

Hoe ons gezin de bankencrisis in ging en er beter uit kwam.

De bankencrisis van 2008-2011 zorgde dat ons bedrijf failliet ging. We raakten ons huis kwijt. Hoge schulden. We hadden letterlijk geen geld om te wonen en te eten. 

Vaak is het dan: problemen voor de deur, liefde het raam uit. Hoe betaal je je schulden af, hoe kom je aan werk?

Ik vertel over ons gezin; hoe we met elkaar die periode ingingen. En hoe we er veel beter uitkwamen. Een verhaal over tegenslag, geloof in elkaar, hoop en liefde.

Failliet? Schulden?  Daar kom je veel beter uit door veerkracht.

ziekte & herstel

'U heeft kanker en nog maximaal drie maanden te leven.'  Wat doet dat met jou en je gezin?

Dat was in juni 2011. De tijd tikte door.  Wanneer waren die 3 maanden ingegaan? Ben ik bang voor de dood? Hoe vertel ik het aan onze kinderen? Wat moet ik nog doen? 

Iemand anders die ik ken had dezelfde kankervorm. Betere vooruitzichten dan ik. Zij overlijdt. En dan blijf ik tegen alle verwachtingen en statistieken in toch leven. Heb ik kanker overwonnen of geluk gehad?

Dan in april 2020 krijg ik in de eerste golf COVID-19. Ik kon niet meer lopen, niet meer praten, lezen of schrijven. Mijn brein en geheugen was stuk.  Wat doet ziekte met een mens en zijn omgeving?  Herstel je of leer je er mee omgaan?

stiefvader

Stiefvader  - onze reis van samengesteld naar samengekozen gezin

"Voor stiefvaders is er een aparte plek in de hel gereserveerd. Tussen de boze stief- en schoonmoeders."  

Ik kom niet op die plek in de hel te zitten. Ik ben ook stiefvader en val net zoals als 10% van de stiefvaders in de categorie ‘echte vader’. Ik ben én emotioneel nauw betrokken bij de kinderen én voed op. Ik ben geen vervanger of concurrent van de biologische vader. Ik sta ernaast. 

Een 'echte' stiefvader wordt eigenlijk door het kind 'geadopteerd'. En wordt daardoor alsnog vader. Samen er iets van willen maken. Ook als er nog een 'echte' vader is.  

Want de ouders beginnen een samengesteld gezin. De kinderen én de ouders zorgen dat er in dat gezin voor elkaar gekozen wordt. Elke dag opnieuw. Dat vraagt veerkracht van alle gezinsleden.

>