Positief zijn is mijn keuze! Ik eerst.

De data raakt op. Help! En data dat is de brandstof voor AI modellen. Online data, dus jouw artikelen en posts op internet. De berichten van experts en deskundigen die gewaardeerd worden en veel bezocht wordt, raakt op.

Verdwijnt dat dan of zoiets? Is er een Bermuda-driehoek of een zwart gat op internet gevonden? Is de Google zoekmachine stuk?

Voor het trainen van AI modellen als ChatGPT, Gemini en Claude wordt digitale data gebruikt.

En dan geldt: hoe meer data, hoe beter A.I. modellen werken. AI-modellen worden nauwkeuriger en menselijker worden met meer gegevens.

Hoe meer boeken, essays en andere informatie er wordt gelezen door mensen, hoe meer we weten, hoe meer we begrijpen en hoe beter we verbanden kunnen leggen. Dat geldt ook zo voor grote taalmodellen, de AI-systemen die de basis vormen van chatbots. Ze worden nauwkeuriger en krachtiger als ze meer gegevens krijgen.

Sommige grote taalmodellen, zoals OpenAI's GPT-3 werden getraind op honderden miljarden ‘tokens’. Tokens zijn hele woorden of stukjes woorden. De meest nieuw AI modellen werden getraind op meer dan drie biljoen tokens.

Chat GPT-3 werd getraind op miljarden voornamelijk Engelstalige websites, boeken en Wikipedia-artikelen verzameld van het internet. Maar openbaar beschikbare online data om A.I.-modellen te ontwikkelen, wordt sneller opgebruikt dan nieuwe data wordt geproduceerd.

Digitale data van hoge kwaliteit zal in 2026 op zijn. ‘Van hoge kwaliteit’ betekent professionals en deskundigen hebben teksten geschreven, die andere deskundigen gecontroleerd hebben, citeren en hergebruiken om hun zienswijze te geven. Die data wordt dus doorgegeven aan elkaar.

Techbedrijven doen er alles aan om meer en nieuwe data te verkrijgen. De makers van ChatGPT (OpenAI) , Google (Gemini) en Meta (FaceBook) zoeken nieuwe manieren om data te verzamelen.

Ze veranderen hun gebruikersvoorwaarden zodat ze de data in de gratis versies bijvoorbeeld kunnen gebruiken.

Als er niet genoeg diamanten zijn, dan maak je er zelf eentje in een laboratorium. Dat heet dan een 'synthetische diamant'. Kun je er toch geld mee verdienen.

Bij data kunnen we ook overschakelen op 'synthetische' data. Data gemaakt door een AI model en daarmee andere AI’s gaan trainen. Synthetische data is riskant omdat A.I.-modellen fouten kunnen maken. Dat heet dan geen liegen maar hallucineren. Alleen jij en ik weet dan dat de informatie niet klopt, maar hoe kan de AI dat doen? Anders blijft die foute data overal in doorwerken.

Wordt vervolgd.

Het boek heet niet voor niets 'Positief zijn is mijn keuze! Ik eerst.' Wil je jezelf veranderen? Maar je weet niet precies hoe? Wil je dat je leven positiever wordt? Dan is dit boek van Corina Klaassens echt iets voor jou. Geen langdradige teksten, maar recht voor zijn raap met een gezond verstand-aanpak, kun je iets laten gebeuren in je leven. 

Verandering begint bij jezelf. Verandering door posiviteit.

Dit is echt een heel leuk boekje. Een leuk boekje om te krijgen, om te geven of gewoon lekker zelf te houden. Een boekje dat niet te dik is en niet te dun. En ik zeg ‘boekje’ vanwege het kleine, vierkante formaat, lekker makkelijk te lezen.

Met dit boekje heeft Corina een BOEK afgeleverd. 

Een boek van formaat.
Klein, maar fijn met diepe wijsheden. 
Over positief zijn, positief leven. 
De prachtige schilderijen die de tekst begeleiden heeft zij zelf gemaakt. 

Schrijven en schilderen. Als je dat -zoals Corina- beide goed kunt, dat is meer dan geweldig.
Als je – zoals Corina – echt iets te zeggen hebt, echt een indruk weet te maken met eigen tekst en schilderijen dan ben je dubbelgoed bezig. 

Als je kracht uitstraalt zal een ander dat niet zo snel willen ondermijnen.  Kracht haal je uit jezelf door vertrouwen te hebben in jezelf. Weten wat je waard bent, wie jij bent en waarom.  Eerst zorgen dat jij vertrouwen in jezelf voordat je het kan overdragen.

Corina Klaassens,  schrijfster van het boek 'Positief zijn is mijn keuze! Ik eerst.'

Doorleefde wijsheid in duidelijke taal - voor iedereen toegankelijk.

Het leuke van dit kleine boek is dat er grote wijsheden in staan. Wijsheid die niet boven ons gewone mensen staat. 

Gewoon doorleefde wijsheid in duidelijke, gewone mensentaal.

Je leert wie je bent, wat je tegenhoudt om jouw doelen te bereiken, waarom je jezelf op de eerste plaats moet zetten en hoe je betere versie van jezelf makkelijk realiseert voor een betere, positieve toekomst. Voor jezelf en daarmee voor iedereen om je heen.
Enne… Corina laat zien dat haar methode van positief zijn ook daadwerkelijk werkt: ze is zoveel afgevallen!

Dus : koop dit kleine boekje met de grote wijsheden en ga aan het werk ermee. Want als je steeds hetzelfde doet, hoe krijg je anders een ander leven? Door altijd jezelf op de eerste plaats te zetten.

Bestel dat boek! Je zult er geen spijt van krijgen.

positief zijn is mijn keuze titelafbeelding

Corina Klaassens
'Positief zijn is mijn keuze.
Ik eerst!'
Paperback, 17 x 17 cm
ISBN 9789402247060
Bestellen via deze website 

binnenzijde positief zijn

Wil je andere boekbesprekingen lezen? Er zit zeker altijd wat voor je tussen!

'The Why Café' van John P. Strelecky

'Dialoog In Crisistijd' van Eline Ruinemans - Van Gorp


>