Dialoog in Crisistijd – handvat voor een goed gesprek

Soms kom je mensen tegen die iets bijzonders hebben. Dat voel je meer dan je dat ziet. Eline Ruinemans is zo iemand. Ze is persoonlijk, warm, betrokken, echt én wil haar kennis delen. Haar kennis over de dialoog als instrument voor het goede gesprek. Want zo leer je ook eens uit een ander perspectief kijken. En krijg je misschien een nieuw inzicht. En als je anders leert kijken, leer je misschien anders doen. Op z'n minst bereik je begrip. Haar kennis die zij deelt in workshops en als begeleider van ontwikkeltrajecten. Die kennis heeft ze voor ons in een boekje opgeschreven. 'Dialoog in Crisistijd - handvat voor een goed gesprek'.

Voor teamleden en -leiders, coaches, HR professionals en alle ouders. 

Een boek met basisregels voor een echte dialoog zoals die in vergaderingen, HR-bijeenkomsten maar ook thuis aan de keukentafel van toepassing kunnen zijn. Voor leidinggevenden, coaches, teamleden,  HR professionals en alle ouders.

Op de praktijk gericht. De praktijk van alle dag.

Eigenlijk voor iedereen die een goed gesprek moet voeren en dat tot een goed einde wil brengen. Het volgen van de regels voor een goede dialoog geeft misschien niet direct een oplossing voor het besproken probleem. Dat zorgt wel, dat álle deelnemers zich gehoord en begrepen voelen. En daar heb je dan al de wereld mee gewonnen.

Als trainer, coach, adviseur en spreker, luister ik én stel ik rake vragen. Ik creëer, samen met leidinggevenden, veerkrachtige teams zodat mensen, ook in een kwetsbare situatie, zich gehoord, geraakt en gedreven voelen.

Eline Ruinemans - van Gorp,  schrijfster van het boek 'Dialoog In Crisistijd, handvat voor een goed gesprek'

De 6 gebieden waar jij dit boek goed kunt gebruiken.

In 6 afgebakende hoofdstukken legt Eline uit
0. wat een dialoog is
1. hoe je een goede dialoog met jezelf voert
2. wat jouw dialoog is in en met jouw relaties
3. hoe je een 'evenwaardige' dialoog in je team voert
4. wat een goede dialoog in organisaties is bij conflicten
5. hoe je rust in jezelf bewaart in stormachtige tijden

Een leidend boek dat dwars ligt en dwarsverbanden legt

Helder, to the point, met duidelijke voorbeelden, direct toepasbaar.  Eline heeft echt iets bijzonders gemaakt. Ze kan schrijven, helder maken,  inspireren en ze illustreert dan ook nog eens leuk haar eigen tekst.

Omdat haar boek ook bijzonder is, heeft ze gekozen voor een bijzonder formaat van het boek: oblong (langwerpig). Ook wel dwarsligger geheten. Passend voor het boek én voor de inhoud.

Eline legt in dit boek dwarsverbanden met haar taal en haar tekeningen; van Plato tot aan wie jij bent. Zelfs bij de 4 kwadranten van intelligentie: IQ, SQ, EQ en FQ. 

Van Plato tot aan wie jij bent. IQ tot EQ. Met focus waar het schuurt.

Is er op dit ogenblik een boek dat een betere titel heeft als dit? ‘Dialoog In Crisistijd’.  Nou, we hebben wel een paar crisissen in allerlei soorten en maten gehad de afgelopen jaren. Er komen waarschijnlijk nog wel een paar aan.

En waar hadden we wel hulp bij mogen hebben? Inderdaad, hulp bij een goed gesprek. Hoe men naar elkaar luistert en met elkaar spreekt, zonder oordeel moeite doet elkaar te begrijpen, nieuwe inzichten op doet door veel dóór te vragen, elkaar als mens willen zien en geen lange o.h. verhalen.

Eline had wat mij betreft haar boek ‘Dialoog voor Alle Tijden’ mogen noemen. Ook thuis in je gezin, zijn haar adviezen om een gesprek op te bouwen en opbouwend te houden direct toepasbaar. Altijd toepasbaar.

Prettig leesbaar, instructief en Eline laat je ook kennis maken met anderen die haar hebben geïnspireerd. Ik heb direct een door haar aangeraden boek besteld. Want - ik zei het al - Eline deelt haar kennis. 

Bestel dat boek! Je zult er geen spijt van krijgen.

Je kunt dit kleine (maar o zo fijne) boek met bijpassend leeslint bestellen via de website van Eline.

Meer dan van harte aanbevolen! Het moet eigenlijk verplicht gelezen worden door leidinggevenden, coaches, teamleden,  HR professionals en alle ouders. Bestel dit boek, lees het, pas het toe en herlees het.

En daarna direct aan de slag met de oefeningen. Het kan niet anders dan dat je direct resultaat ziet in jouw dialoog met jezelf en jouw omgeving.

Eline Ruinemans - Van Gorp, foto van de schrijfster

Eline Ruinemans - Van Gorp
'Dialoog In Crisistijd'
Hardcover met leeslint
ISBN 9789083249407
Bestellen via de website van Eline.

Titelblad Dialoog In Crisistijd door Eline Ruinemans - Van Gorp

Wil je andere boekbesprekingen lezen? Er zit zeker altijd wat voor je tussen!

'The Why Café' van John P. Strelecky

'Positief zijn is mijn keuze! Ik eerst.' van Corina Klaassens


>