Wat levert veerkracht je nou op?

'Veul, heul veul' levert veerkracht op - zou onze dochter zeggen. En die denkt dat ze vaak gelijk heeft - en nu krijgt ze ook gelijk. Veerkracht raakt aan elk gebied in je leven. En daarmee worden anderen in jouw leven ook aangeraakt en beïnvloedt.  Als je anders wilt, moet je anders doen. Daar heb je veerkracht voor nodig. En dat is nou precies waar veerkracht over gaat. 

Want door jouw persoonlijke groei en veerkracht-ontwikkeling, merk je opeens dat anderen ook wat hebben aan jouw persoonlijke verandering.

En wie die anderen dan zijn?

 1. je betere helft (je levenspartner)
 2. je kinderen, je wordt een leukere ouder die als voorbeeld kan dienen
 3. je collega’s en teamleden
 4. de organisatie of bedrijf waar je voor werkt
 5. klanten, die gaan direct merken dat ja anders bent
 6. je hele omgeving : de receptiemedewerker, kassa-medewerker
 7. jijzelf
Veerkracht levert veel, heel veel op. Voor al die mensen om je heen, én voor jezelf.

De 7 positieve gevolgen van veerkracht

En daar komen ze: de 7 positieve gevolgen van veerkracht die ervoor zorgen dat veerkracht de sleutelcompentie is voor ons als mensen en voor bedrijven of organisaties die beter willen overleven. In een tijd van steeds meer verrassingen, veranderingen en onverwachte tegenslagen. 

 1. Met veerkracht ga je vanuit de weerstand naar de leerstand. Veerkracht maakt het voor ons makkelijker om flexibel op veranderingen in onze omgeving te reageren en daarbij persoonlijk te groeien.
 2. Je wordt creatiever in het bedenken van oplossingen. Je bent problemen voor en je weet dat er een weg omheen is waardoor je er beter uit komt.
 3. Je kunt beter met kritiek, afwijzing etc omgaan. Negatieve invloeden van binnen (van jezelf) en van buiten (van anderen) worden meer gefilterd en zijn makkelijker om te zetten in leermomenten of positiviteit.
 4. Veerkrachtige mensen leven niet alleen langer maar leven ook veel langer gezond. Ze hebben een goed ondersteunend sociaal netwerk dat zorgt voor balans tussen werk en privé. Ze zijn empathisch naar zichzelf en naar anderen. Ze weten dat iedereen iets van waarde kan inbrengen en daarom aanwezig mag zijn.
 5. Veerkracht verhoogt je eigen productiviteit: je gaat van consumeren naar produceren of het creëren van waarde omdat je verantwoordelijkheid neemt voor jezelf, je gezin, je werk en samenleving.  Veerkracht zorgt ervoor dat je je plaats op de wereld rechtvaardigt
 6. Veerkracht helpt om realistisch in moeilijke situaties te zijn door jezelf niet te laten overmeesteren door onze emoties. Je bent nooit je emotie. Je bent niet blij of boos, maar je voelt blijdschap of woede. Daardoor wordt het kleiner en handelbaarder.
 7. Veerkracht versterkt het gevoel van zinvol bezig zijn en een doel hebben en dat doel te benaderen. Dat je kunt experimenteren en door implementeren beter in je vel zit en leuker in het leven staat.

Veerkracht levert inzicht, overzicht en vooruitzicht op. Inzicht in de huidige situatie, overzicht wat je moet doen om uit de tegenslagen te komen en vooruitzicht is de toekomst waar je met focus naar toe werkt.>