Ben jij een kerstbal, een sinaasappel of een rubberen bal?

Welke bal ben jij? Ben jij een kerstbal, een sinaasappel of een rubberen bal? En als jij tegenwind hebt, en je komt te vallen..... ben je dan net een kerstbal: helemaal stuk?
Of ben je meer een sinaasappel, van buiten niets te zien maar van binnen tot moes geslagen? 
Of ben je een rubberbal? Je valt wel, je herstelt jezelf en stuitert terug naar een hoger niveau.

Bounce Back Better. 

Als er een nieuw probleem opduikt, dan gaan sommige mensen alleen maar doen wat ze altijd doen. Harder werken, sneller meer van hetzelfde doen. En ze denken dat ze dan een Olympische sporter zijn, want die gaan toch ook harder, sneller....

Citius, Altius, Fortius is het Olympische motto. Sneller, hoger, sterker. Maar ze worden niet sterker en gaan niet hoger.

Als je het vermogen hebt om terug te stuiteren..... WOW! Echte veerkracht laat je zien door het terugveren na iedere uitdaging en dan sterker te zijn geworden en je beter en sneller te herstellen. Dat is het echte Citius, Altius, Fortius. Dat is pas Olympische sport op topniveau. 

Je moet veerkracht ontwikkelen. Je moet veerkracht omarmen en eigen maken.
Want......

Thorsten bakker

-Veerkrachtexpert-

Verandering is de enige constante.

En de veranderingen gaan steeds sneller en komen vaker voor en zijn veel ingrijpender.

Daarom moet je als mens en bedrijf veerkracht ontwikkelen.

Om veerkracht te kunnen versterken, moet je veerkracht eigen maken.

Accepteer dat je omgeving altijd verandert en dat je je moet aanpassen. Je moet je angst voor het onbekende niet ontkennen, maar als brandstof gebruiken om goed met de verandering om te gaan. Bij jezelf, je omgeving, in jouw bedrijf en organisatie. 

Wil je ook beter omgaan met tegenslagen? Ontwikkel veerkracht door de volgende 6 principes te hanteren. Deze 6 basisprincipes zijn bepalend voor de kwaliteit van jouw persoonlijke veerkracht of jouw organisatie of bedrijf.  

Weet je nog welke bal jij hebt gekozen? De kerstbal, de sinaasappel of de rubberen bal?  Je kunt veerkracht namelijk ook zien als een bal. Een bal die in ieder geval altijd zal terug stuiteren. Iedere nieuwe laag is afhankelijk van de onderliggende lagen. Elke laag draagt ook weer bij aan een grotere veerkracht. 

De binnenste laag is principe één: omarm de veerkracht.


>