Wat levert veerkracht op?

Veerkracht levert inzicht, overzicht en vooruitzicht op. Inzicht in de huidige situatie, overzicht wat je moet doen om uit de tegenslagen te komen en vooruitzicht is de toekomst waar je met focus naar toe werkt.

Zoals de beroemde schrijfster Brené Brown zegt: "Veerkracht is als een spier; je hebt het niet alleen - je bouwt het op." Iedereen kan veerkracht ontwikkelen en versterken - daar hoef je echt geen speciaal gen voor te hebben. Iedereen kan het! Iedereen heeft het. Jij ook!

De 7 positieve gevolgen van het ontwikkelen en versterken van veerkracht bij jezelf zijn:
  1. Veerkracht zorgt dat je flexibeler bent om op veranderingen in onze omgeving te reageren en tegelijkertijd toch persoonlijk te groeien.
  2. Veerkracht helpt in moeilijke situaties om onszelf niet te laten overmeesteren door onze emoties, en de kern van de zaak inzichtelijk te maken.
  3. Veerkracht maakt het makkelijker om creatiever te zijn in het bedenken van oplossingen. Jij als veerkrachtig mens hebt ziet geen beren op de weg of in alles een probleem. Jij denkt na en ziet alleen maar oplossingen.
  4. Met veerkracht kun je veel beter omgaan met afwijzing, teleurstelling, kritiek en negatieve invloeden van anderen. Je focust niet meer op die ene criticus - innerlijk of die van buiten komt maar weet hoe je daar mee om moet gaan. Je hebt daar een duidelijke strategie voor om er goed mee om te gaan.
  5. Veerkracht helpt om meer dingen tegelijk te kunnen doen op verschillende terreinen en die dingen kwalitatief goed te kunnen doen. 
  6. Veerkracht ondersteunt het samen behalen van gestelde doelen in werk en privé.
  7. Veerkracht zorgt voor goede relaties, een positieve invloed op onze gezondheid en productiviteit. Want als je betere relaties hebt, een sociaal netwerk waar je op terug kunt vallen, dan heb je minder lichamelijke klachten.

Niet alleen jijzelf maar ook alle mensen in jouw omgeving profiteren mee als jij veerkrachtiger bent geworden. Omdat je je focust op een veel betere toekomst, en daar ook actie op onderneemt, neem jij je omgeving daar in mee.

Veerkracht levert inzicht, overzicht en vooruitzicht op!

Veerkracht is een superkracht voor het dagelijks leven.

Enter your text here...


>