Waarom je geen veerkracht moet ontwikkelen?

Waarom zou je geen veerkracht moeten ontwikkelen? Dat is een vraag die mij als veerkrachtexpert ook wel wordt gesteld. En dat is een goede vraag, want het geeft meteen aan wie je bent of hoe je in het leven staat. Laat mij dus die vraag gewoon beantwoorden. Ik geef je zeven redenen waarom je geen veerkracht moet ontwikkelen.

7 redenen waarom je geen veerkracht moet ontwikkelen

  1. Als je het heerlijk vindt om in de slachtofferrol te blijven hangen. Lekker gelukkig door ongelukkig te zijn en te blijven. Kunnen wijzen naar de boze buitenwereld en nooit een onderdeel van de oplossing willen zijn.
  2. Omdat veerkracht toch alleen voorbehouden is aan speciale mensen die er een speciaal gen voor hebben. Olympische sporters bijvoorbeeld of charismatische politici. En jij hebt dat speciale gen niet. En als je dat gen wel zou hebben, zou je het niet ontwikkelen.
  3. Als je vindt dat je al heel veerkrachtig bent, want je hebt  zovéél meegemaakt. Pff, je kunt wel een boek schrijven van wat je allemaal meemaakt. Maar heet dat niet gewoon een beetje doorsukkelen.
  4. Als je denkt dat het leven je alleen overkomt in plaats van naar je toekomt. Van geleefd worden. Van een dubbeltje kun je nooit een kwartje maken. Je moet nooit verwachtingen hebben, het valt altijd tegen. Niet boven het maaiveld etc.   
  5. Als je al zoveel moet: sporten, werken, studeren, voor de kinderen zorgen. Je moet eerst energie vinden om de dag door te komen voordat je de waan van de dag in je voordeel kunt omzetten. En die serie op Netflix moet je ook nog kijken dus jij hebt helemaal geen tijd om je leven te verbeteren.
  6. Als je echt niet snapt waarom je in het vliegtuig eerst zelf het zuurstofmasker op moet zetten, en dan pas de ander moet helpen. Of als je pas een parachute gaat zitten naaien als het vliegtuig al aan het neerstorten is. Dat is allemaal sowieso niet veerkrachtig.   
  7. Als je niet klaar wilt zijn voor alle veranderingen die steeds sneller en dieper op ons afkomen. Je houdt toch al niet van veranderingen of uit je comfortzone komen. Bij veranderingen zijn de overlevers niet altijd de sterksten, maar diegenen die zich het beste kunnen aanpassen aan de nieuwe tijd.

Veerkracht is dé sleutelcompetentie

Je moet dus altijd veerkracht ontwikkelen. Want veerkracht is dé sleutelcompetentie in deze 21e eeuw. Veranderingen volgen elkaar sneller en met veel meer impact op. Veerkrachtige mensen zijn langer gezond, leven langer en gelukkiger, hebben meer geld en zijn tevredener omdat ze betere relaties hebben. Zorg dus dat je je veerkracht ontwikkelt. Begin nu!

4 soorten mensen

Ik denk dat er vier verschillende soorten mensen zijn: mensen die zien dat er wat gebeurt, mensen die praten over wat er gebeurt, mensen die zorgen dat er wat gebeurt en mensen die zich altijd maar afvragen wat er nou eigenlijk gebeurt.

Welke soort mensen zijn veerkrachtig en waar wil jij bij horen? Laat hieronder in de reacties weten bij welke groep je nu hoort en bij welke groep je wilt horen.

Doe ook de gratis veerkracht-test. Meten=weten.


>