Nieuwe versie ChatGPT 4o

ChatGPT krijgt een grote update, in de komende weken. Om aantrekkelijker te worden: makkelijker in het gebruik, sneller geaccepteerd en sneller toegepast door het publiek. Jij en ik dus!

Even snel op de hoogte ?

1- Er komt een nieuwe flagship versie : GPT-4o. O staat voor omni. [Spreek uit: four - ooooh] (Verwarrend want we zitten nu bij de betaalde versie bij GPT 4.)

GPT-4o komt voor iedereen, ook voor de gratis GPT-3.5 gebruikers, beschikbaar. Ook krijgt iedereen de mogelijkheid om data bestanden te analyseren en bijvoorbeeld visuals als taartdiagrammen te genereren, toegang tot de GPT store (apps) en de mogelijkheid om ChatGPT op internet om iets te laten vinden.

ChatGPT wordt nu wekelijks door meer dan 100 miljoen mensen gebruikt.

2- De nieuwe versie is goed in communicatie met mensen. Door echt tegen je te praten, luisteren en antwoorden. Antwoorden komen razendsnel in real time. Interrumperen, over iets anders beginnen? Alles kan!

3- Met de smartphone-camera kun je ChatGPT objecten laten zien en ChatGPT snapt waar het naar kijkt. Dat kan met het uploaden van een afbeelding maar ook met video.

4- ChatGPT is nu in staat om wiskunde uit te leggen die een mens op papier had geschreven en die mens in stappen het oplossingsproces uit te leggen.

5- Coders opgelet! Gedemonstreerd werd dat je computercode kunt kopiëren en dat ChatGPT in een gesprek feedback op geeft en mee denkt om een nieuwe oplossing te vinden.

6- ChatGPT kan LIVE vertalingen tussen twee mensen uitvoeren. Er zijn nu 50 talen beschikbaar.

7- GPT-4o is nieuw een systeem waarmee je in gesprek kunt gaan en met tekst, audio en visuele input van alles aan kunt vragen en opdrachten mee kunt geven.

8- De toekomst is dat ChatGPT in staat is om voor jou (of: namens jou) acties uit te voeren op je smartphone, alsof je ‘m zelf gebruikt.

Dat laatste vond ik eng. Eng vond ik ook dat de stem van ChatGPT zoooooo menselijk klinkt en dat menselijke emoties worden nagebootst in de stem.

AI lacht bij een grapje, klinkt verbaasd, reageert op complimenten (' je laat mij blozen') en zegt ‘Hmmm’ tijdens het nadenken.

We gaan dus spelenderwijs steeds meer gewend raken aan AI. Er zal steeds minder verschil merkbaar zijn: praat je met een mens of een AI?

Voor Apple komt er nu een desktop app van ChatGPT.

Er was (nog) geen zoekmachine van ChatGPT te zien.

Hou er rekening mee dat alles wat gratis lijkt, betaald wordt met je data en privacy.

Ik ben ook benieuwd in hoeverre dit binnen de EU uitgerold mag en kan worden.

En als je wilt kijken naar demo-video's: kijk dan onderaan deze pagina.


>