Herken jij door AI gemaakte gezichten?

Je hebt de test gedaan. Jij bent in staat foto's van echte mensen te onderscheiden van door A.I. gemaakte foto's. Mooi!

A.I.-systemen waren al jaren in staat om fotorealistische gezichten te produceren. Vaak zag dat er niet uit. Je kon duidelijk zien dat dat de afbeeldingen niet echt waren. A.I.-systemen konden geen bij elkaar horende oren maken of ogen die in dezelfde richting keken. 

Die tijd is wel een beetje anders geworden. A.I.-systemen zijn verder ontwikkeld en beter geworden in het creëren van gezichten.

Alle bovenstaande gezichten zijn nep. Gemaakt door A.I. Let maar eens op de oorbellen (verschillend en niet op de juiste hoogte), de oren die niet op de goede hoogte zitten, de hand van de dame of het monster dat de baby vast houdt,

En toch als ik aan jou vraag om te beoordelen of mensen op foto's echt zijn of door A.I. zijn gemaakt, dan zoek je dingen als een misvormd oor of een neus die niet de juste proportie heeft.

De afbeeldingen die je hier ziet en die in de test zijn gebruikt komen van StyleGAN2 en de resultaten kun je zien op thispersondoesnotexist.com. Dit is een A.I.model getraind met een openbare voorraad van foto's met 69 procent witte gezichten.
Andere testdeelnemers zeiden dat ze op een paar kenmerken vertrouwden om te beslissen of ze een echt mens of een A.I. mens zagen. Hoe proportioneel de gezichten zijn, het uiterlijk van de huid, rimpels, en gezichtskenmerken zoals ogen, brillenpootjes, oorbellen etc.

De hyperrealistische gezichten die in deze test werden gebruikt, waren minder onderscheidend. Omdat ze zo sterk gemiddelde proporties hebben, dat ze geen argwaan wekten bij de testdeelnemers. Iemand met in het echt werkelijk grote oren of een grote neus, werd door de menselijke testdeelnemers afgeserveerd en bestempeld als gemaakt door A.I.


>