Persoonlijke effectiviteit is de beste voorspeller van veerkracht, zegt wetenschappelijk onderzoek.
Wat dat is in gewone mensentaal? 

Jij weet zeker dat je dingen met succes tot een einde kunt brengen en als er problemen ontstaan dat je die ook overwint. Ook als die problemen jou en je eigen bestaan direct raken. 

Gek genoeg zorgen zelfvertrouwen en zelfrespect niet voor een grotere veerkracht. 

In de financiële crisis van 2008-2011 raakten wij door faillissement ons huis kwijt en hadden we grote schulden. 

veerkracht expert belastingdienst haalt huis leeg

Daar zijn we uiteindelijk goed door heen gerold. Toen we er midden in zaten, was het vreselijk. Want hoe lang was de tunnel, voordat we bij het einde van de tunnel kwamen. 

Als het ons nu weer overkomt, dan weet ik dat wij, mijn vrouw en ik, en ook ons gezin dat toen konden dragen. We kunnen er beter mee om gaan. We zijn al getest en hebben er uiteindelijk een positief resultaat mee verkregen. We weten ook daardoor wie we zijn. 

Als het weer zou gebeuren, dan zouden we zeker geen slingers op gaan hangen. Maar we kunnen er mee omgaan. Dit noemen we persoonlijke effectiviteit. Het maakt de aanpassing aan onverwachte, stressvolle veranderingen makkelijker. 

Hoe effectief ben jij in het omgaan met veranderingen?

over

Thorsten Bakker

Ja, ik ben veerkrachtexpert en gecertificeerd veerkrachtdeskundige.
Ik ben echtgenoot van Pamela, stiefvader & vader (en ik word door onze kinderen papa genoemd) van Charlotte & Mitchel & Steven, schoonvader van Stan & Kim, broer van Janine & Bert (overleden in 1999), oom van Sander & Pauline & Youri & Mick & Jordan & Esmee & Ricki, sinds 2022 'opa Baard' van Florine & Yuki, gecertificeerd hypotheekadviseur, mindfulness en meditatie-trainer, coach voor levensvragen, changemanager.   Ik geef lezingen en ontwikkel cursussen om van Nederland het veerkrachtigste land ter wereld te maken.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>