Versterk je veerkracht door betere relaties en een sterk sociaal netwerk in 7 dagen

  • Cursussen
  • Versterk je veerkracht door betere relaties en een sterk sociaal netwerk in 7 dagen

Alleen voor leden

Makkelijk

Video/Tekst

Video/Tekst

Gelukkig

7 Lessen

0% Nog niet begonnen

Versterk je veerkracht door betere relaties en een sterk sociaal netwerk in 7 dagen

Alleen voor leden

Uit alle gegevens komt naar voren: Sterke relaties zorgen voor een gelukkig, tevreden en gezond leven. Niet geld, IQ of sociale klasse doen er uiteindelijk toe, maar de sterkte van onze relaties met anderen. Dus kijk nou eens waar jij staat met je relaties. Hoeveel mensen heb jij die je kunt bellen om half 3 s'nachts als je een lekke band hebt.

Video lesson

Alleen voor leden

We whatsappen wat met elkaar af. Terwijl bellen zoveel meer impact heeft. Ja, ik weet dat het gebruik van WhatsApp voordelen heeft. Je stoort de ander niet, de ander kan reageren wanneer het echt uitkomt, en het is veiliger achter zo'n scherm. En toch.... bellen met de ander heeft een grotere en betere impact op de relatie met elkaar, want je hebt een beter en direct contact. Daar wordt je ook weer gelukkiger van.

Text lesson

Alleen voor leden

Waar je echt gelukkiger van wordt? Maak een praatje met iemand die je niet of niet goed kent, maar waar je wel mee te maken hebt. Jij wordt er gelukkiger van, maar de ander ook. Dus geef de receptionist een compliment voor zijn of haar nieuwe bril, spreek iemand aan die naast je zit in het cafe, wees extra hartelijk naar de buschauffeur toe als je instapt.

Text lesson

Alleen voor leden

'Over de doden niets dan goeds.' En dat doen we dan meestal ook niet. Voor de begrafenis of crematie houden we een toespraak (de grafrede) en dan vertellen we allemaal goede dingen over die persoon. Dat is heel mooi voor de achterblijvers, maar wat heeft de overledene daaraan? Vandaag schrijf jij een grafrede terwijl de ander nog leeft. Luguber? Welnee, juist leuk!

Text lesson

Alleen voor leden

Vaak hoor je zeggen dat mensen werk en privé gescheiden willen houden. Dat lijkt natuurlijk mooi want dan denk je meer balans te bereiken. Nou, Covid-19 gooide echt roet in het eten: want terwijl jij in Zoom overleg zat, blafte de hond, moest de kleine een schone luier. Na Covid-19 gingen we meer thuis werken. Onze collega's kwamen daardoor in ieder geval digitaal bij ons thuis. Het helpt dus wel als je een goede relatie met je collega's hebt.

Text lesson

Alleen voor leden

Onderzoek laat zien dat juist de netwerken en contacten met mensen die verder van ons afstaan zorgen voor nieuwe kansen: die nieuwe liefde of nieuwe baan. En als je een nieuwe baan of nieuwe liefde vindt, dan .... inderdaad... dan voel je je gelukkig. Welke gewoonten moet je doorbreken om juist die nieuwe mensen te vinden die ons verder kunnen helpen.

Text lesson

Alleen voor leden

Toen ik veerkracht ging bestuderen en er uit naar voren kwam dat het hebben en onderhouden van relaties een cruciaal onderdeel is voor je lichamelijk en geestelijke gezondheid, ben ik daar actief aan gaan bouwen. Omdat we relaties vaak als vanzelfsprekend beschouwen. Maar ook onderhoud nodig hebben. In deze laatste les krijg je inzicht in de conclusies van het sinds 1938 lopende onderzoek en tips om door te gaan met onderhouden en verbeteren van jouw relaties. Elke dag heb je een instrument gekregen om jouw sociale fitheid te verbeteren. Vanaf nu ga je wat je hebt geoefend en geleerd vaker doen.

Video lesson

Follow

About the teacher

Thorsten Bakker

Als veerkrachtexpert heb ik mij altijd verbaasd dat bij tegenslagen de ene mens overwint en er veel beter uitkomt, terwijl de ander met dezelfde tegenslag in de slachtofferrol blijft hangen. 

Door wetenschappelijk onderzoek van tientallen jaren weten we in ieder geval dat als je uit die slachtofferrol stapt, dat je je gelukkiger voelt, gezonder bent en zelfs zomaar 10 jaar langer leeft.
En waarom? Omdat je dan betere relaties in je leven hebt. Daarom!

Maar hoe krijg je betere relaties en hoe ontwikkel je die? Zeker door de Covid lockdowns, is dat misschien wel een beetje weggezakt. Daarom help ik in deze cursus om weer goede relaties te ontwikkelen en te behouden voor een goed en lang leven.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>