Dag 5: Maak vrienden op het werk

Jaaaaren geleden, toen ik nog jong was van hart, geest en lichaam, begin 20, ging ik werken bij een IBM dealer. In Rotterdam. Ik vond het spannend: met mijn eigen autootje naar de grote stad en dan op een kantoor gaan werken. Ik werkte eerst bij de horeca-tak van Avifauna (beroemd lid van de Van der Valk familie) als bedrijfsleider, dus dit was echt even anders.

Mijn nieuwe functie bracht mij op de afdeling binnendienst van de afdeling Large Accounts met klanten als het Ministerie van Defensie, de Europese ruimtevaartorganisatie ESA ESTEC en PTT.
Ik zei toch al dat het jaararen geleden was. 

Maar daar op kantoor kwam ik Anton tegen; hij werkte eerst in het magazijn maar door zijn kennis van al het werk voor Defensie, gingen wij samenwerken in de binnendienst. We werden zo'n eenheid dat onze collega's vaak onze namen door elkaar haalden en mij met Anton aanspraken of vice versa. We werden door onze collega's daarom ook vaak Ansten en Thorton genoemd als ze ons weer eens door elkaar haalden. En we waren echt qua uiterlijk en innerlijk heel verschillend. Daar kon het niet aan liggen.

En zo ontstond een vriendschap die ruim 25 jaar duurde.  We gingen samen op vakantie naar Amerika: een roadtrip van Los Angeles naar Florida. Ik was erbij toen zijn vader aan kanker overleed. Hij zag hoe ik trouwde en kinderen kreeg (dat wil zeggen dat deed mijn vrouw, maar je begrijpt wat ik bedoel), onze gezinnen gingen samen op vakantie (dat leek logisch maar was geen succes), we begonnen voor onszelf (ieder apart).  Op het werk werd collegialiteit omgezet naar vriendschap  en misschien zelfs wel naar broederschap. Terwijl er geen mensen anders waren dan hij en ik.

Vaak hoor je zeggen dat mensen werk en privé gescheiden willen houden. Dat lijkt natuurlijk mooi want dan denk je meer balans te bereiken. Nou, Covid-19 gooide echt roet in het eten: want terwijl jij in Zoom overleg zat, blafte de hond, moest de kleine een schone luier. Na Covid-19 gingen we meer thuis werken. Onze collega's kwamen daardoor in ieder geval digitaal bij ons thuis. Het helpt dus wel als je een goede relatie met je collega's hebt.

Omdat we lange dagen maken op ons werk, is het hebben van goede relaties met onze collega's van vitaal belang. Een 2022 rapport van Gallup toont aan dat mensen die een 'beste vriend(in)' op het werk hebben, meer betrokken bij hun werk en werkgever zijn dan diegenen die dat niet hadden.  Zij staan meer open voor vernieuwing en het delen van ideeën, ze zijn productiever door meer werk te doen in minder tijd en geven aan dat ze meer lol hebben in hun leven. 

Want vriendschappen met collega's kunnen onze dagelijkse werkervaring verbeteren doordat wij het idee hebben dat we door de goede relatie met onze collega's meer zekerheid en controle over dat (werk-)deel van ons leven ervaren. En dat gevoel van controle geeft ons een gevoel van waardering, gezien worden en uiteindelijk geluk.

Dag 5: Verstevig je relatie met jouw collega's.

De oefening van vandaag vraagt jou om contact op te nemen met iemand op jouw werk (of school) die je beter zou willen leren kennen. Ik zeg hier 'werk' of 'school' maar het kan natuurlijk ook jouw elftal zijn, iemand bij jouw vrijwilligersorganisatie of de hondenclub.

En dit zijn de 4 manieren om deze opdracht uit te voeren:

Als je iemand helemaal niet kent: als die iemand in een vergadering of tijdens de koffiepauze in een groepje mensen vertelt dat hij of zij een marathon gaat lopen of net een kind heeft gekregen of naar Schotland op vakantie gaat, dan vraag je de week erna nog even hoe die marathon/geboorte/vakantie is geweest. Eigenlijk oefen je hier hetzelfde concept als bij dag 3, mensen zijn blij verrast dat je dat iets persoonlijks hebt onthouden en vinden dat over het algemeen geweldig.

Als je iemand wel kent en beter wilt leren kennen: nodig iemand uit om samen iets te ondernemen, bijvoorbeeld om buiten even te gaan lopen tijdens de lunch om je hoofd even leeg te maken. Een praatje kan er dan altijd af.

Wat ook helpt als je een welgemeend compliment maakt naar iemand toe. Een welgemeend compliment bevat specifieke informatie waarmee je verwijst naar wat die ander heeft gedaan. Je geeft je collega een compliment over de maidenspeech die hij of zij net heeft gehouden als gemeenteraadslid. Dan ga je er inhoudelijk op in. Dan voelt iemand zich gekend.

Als iemand je wil helpen op het werk, omdat de koffiemachine kapot is of je je wilt laten zien hoe je makkelijker data uit de software kunt halen, dan heb je misschien de automatische reactie om te zeggen dat dat niet hoeft omdat je de ander niet wil belasten.  Zeg nou maar gewoon ja en vraag daarna aan de ander waarmee jij kunt helpen. Gek genoeg heb je dan een lijntje naar een nieuwe collega en daarmee jouw werknetwerk verstevigd.

Als je vanuit huis werk: Kom wat eerder in Zoom of teams en begin een gesprek met de anderen die er al zijn voordat het 'echte' overleg begint. Vragen hoe de vakantie was, of thuis werken bevalt, welk merk de hond of de kat is die je hoort of in de achtergrond ziet langs lopen.
Ogenschijnlijk kleine dingen en toch heel belangrijk om met mensen te verbinden. 

Je kunt iemand ook een direct bericht sturen om te horen hoe de eerste maand in hun nieuwe functie is gegaan en voor te stellen om aan het einde nog 10 minuten te blijven hangen in Zoom.

Heb je een leidinggevende functie of leidt je de vergadering: Voordat de vergadering start , doe je een snelle ronde met de vraag: 'wat was jouw eerste betaalde baan', 'je zou niet bij mij verwachten dat.... [in mijn geval - echt waar:] ik ooit een bungeejump heb gemaakt van een brug van 102 meter in Nieuw Zeeland', ' wat is het mooiste compliment dat je ooit hebt gehad en waarom?'.
Iedereen leert op deze manier hun collega's kennen en dat is dan aanleiding om nieuwe relaties aan te knopen en bestaande relaties te verdiepen. De beste voorspeller of een werknemer tevreden is over zijn werkgever is niet het salaris of hoe goed ze met hun leidinggevende kunnen omgaan, maar hoe sterk verbonden ze zich voelen met hun directe collega's en de interesse die hun team in hen heeft.


Dag 5: Wat is jouw beste advies om goede relaties en misschien zelfs vriendschappen op kantoor te maken? Geef hieronder aan hoe jij dat gaat doen, of je nog andere adviezen hebt om dit te bereiken. Of deel hieronder wat jij hebt gedaan en hoe de anderen reageerden.


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Pen
>