Gelukkiger in 7 dagen door betere relaties

  • academie
  • Gelukkiger in 7 dagen door betere relaties

Kennismakingstraining voor leden

Makkelijk

Video/Text

Video/Text

General

6 Lessen

0% Nog niet begonnen

Gelukkiger in 7 dagen door betere relaties

We whatsappen wat met elkaar af. Terwijl bellen zoveel meer impact heeft. Ja, ik weet dat het gebruik van WhatsApp voordelen heeft. Je stoort de ander niet, de ander kan reageren wanneer het echt uitkomt, en het is veiliger achter zo'n scherm. En toch.... bellen met de ander heeft een grotere en betere impact op de relatie met elkaar, want je hebt een beter en direct contact. Daar wordt je ook weer gelukkiger van.

Text lesson

Waar je echt gelukkiger van wordt? Maak een praatje met iemand die je niet of niet goed kent, maar waar je wel mee te maken hebt. Jij wordt er gelukkiger van, maar de ander ook. Dus geef de receptionist een compliment voor zijn of haar nieuwe bril, spreek iemand aan die naast je zit in het cafe, wees extra hartelijk naar de buschauffeur toe als je instapt.

Text lesson

'Over de doden niets dan goeds.' En dat doen we dan meestal ook niet. Voor de begrafenis of crematie houden we een toespraak (de grafrede) en dan vertellen we allemaal goede dingen over die persoon. Dat is heel mooi voor de achterblijvers, maar wat heeft de overledene daaraan? Vandaag schrijf jij een grafrede terwijl de ander nog leeft. Luguber? Welnee, juist leuk!

Text lesson

Follow

About the teacher

Thorsten Bakker

No Author Description

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Pen
>